Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kamena Vourla 2005

2012.04.21

07. 18. Hétfõ
Hõsök tere indulás és pihenõkkel megtûzdelt utazás. A buszon "távolról" ismerkedünk utastársainkkal. A busz több helyen még meg állt Magyarországon, mert utasokat vettünk fel.

07. 19. Kedd
Délelõtt megálltunk Paralián mert volt leszálló. Õk csak idáig utaztak velünk. Majd Kamena Vourlában is tettünk le utasokat. Kimerítő utazás után megérkeztünk a Hotel Levendibe. A szállásunk a katalógusban leírtak szerint 5 km van Kamena központjától, ami sajnos igaznak is bizonyult. Elfoglaltuk a szobánkat, kétszintes és elég tágas (mi öten vagyunk). Az erkélyről szép kilátás nyílik a szálloda parkjára, távolban (kb.5 perc) a tengerre. Kicsomagoltunk majd egy üzletet keresve útnak indultunk. Lépcsõbõl több van, mint üzletbõl. Az elõbbibõl egy az utóbbiból kb.60. A medence és a park csodálatos, majd este a partján lehet vacsorázni. A vacsora szuper, azt és annyit ehetünk, amit akarunk. Adtunk is a fogyókúrának. Az éjszakai sétáról sajnos le kellett mondanunk, tekintettel az 5 km távolságra.


07. 20. Szerda
Reggel az elõzõ kétnapi fáradságunkat kipihenve, aránylag elég korán ébredtünk. Lefõztünk egy adag kávét, majd elment az áram. Lementünk reggelizni. Ez is olyan, mint a vacsora, ami csak belénk fér. Délelõtt átmentünk a szomszéd faluba Konsztantinosz-ba 20perc séta ). A falu még csak most kezd kiépülni a turistákhoz, a partszakasz viszont már most gyönyörû. Megtaláltuk a zöldségest, a péket, néhány ruházati üzletet de nagyobb bevásárló helyet nem találtunk. A templom nagyon szép, és a kikötõbõl indul a három emeletes hajó a nagy szigetekre. Vissza menetrendszerinti busszal mentünk. Egy rövid pihenõ után az otthonról hozott ebédhez elindultunk kenyeret venni. A lépcsõk megtették hatásukat. Egy kisebb "balesett "után bicegve értünk haza. A délutáni szieszta után kiderült nagyobb a baj, mint gondoltuk. A pincér fiú riasztja az úszómestert, aki egy kis "kézimunka" után befáslizza a sérült végtagot. A vacsora elõtt találkoztunk az idegen vezetõvel. Elsorolja a fakultatív programokat. Kérdéses, hogy sérülten melyikre tudunk elmenni. A pénteki Skiathos szigeti hajóútra és a vasárnapi Athéni kirándulásra azért befizettünk ( de csak ketten mert a többiek fáradtak, azért a "biceboca" jön ). Majd holnap pihenünk. Este a csapat elindult, hogy átmegy Kamenába. Se taxi se busz, úgy hogy marad a pénzünk.
07. 21. Csütörtök
Reggel már a szokásos programmal indítunk: kávéfõzés, reggeli, majd egy kis szusszanás után irány a medence. Az egész szálloda érdeklõdik a kis sérültünk, hogy léte felõl. Ebéd megint csak a hazai hideg ellátás. Délután szieszta majd újra a medence. A vacsora is a már jól ismert helyen és idõben. Este egy kis dumcsi az erkélyen majd pihenni térünk.

 

07. 22. Péntek
Ma van a Skiathos-i hajókirándulás. ( 28 euró / fõ )
Az óra csörgés elõtt már fent vagyunk, kávét fõzünk mert a kis busz ami átvisz a kikötõbe 7,30 jön. Megreggelizünk, majd irány a hajó kikötõ. Mire oda érünk már a hajó is ott van. Az emeletre megyünk onnan jobb a kilátás. Most reggel egy kicsit még hûvös az idõ de délutánra meleget mondtak. Majd nem három óra az út, de meg éri, mert a táj lenyûgözõ szépségû. Az idegenvezetõ szólt, hogy a holnapi "Argolis" kirándulásra van még hely. Hát megyünk. Már messzirõl látni a tipikusan görög házakat, amik a sziget partján, a sziklákon fehérre meszelt falakkal állnak. Partra szállás után rövid eligazítás, majd irány az étterem. Girosz tál, sör. Míg eszünk egy repülõ ép akkor szál le, szinte a vízre. Már nem is vagyunk fáradtak. Neki indulunk a csodás sziget felfedezéséhez. A szûk kis utcák, szebbnél szebb kis házak, üzletek, hát ez GÖRÖGORSZÁG. Ide egyszer még visszatérünk. (ez már Thassos-nál is bejött, oda is visszatértünk nyaralni az elõzõ évi kirándulás helyszínére ) A hajóhoz visszatérve létszám ellenõrzés, majd útra kelünk a sziget legszebb strandjára. Azt hiszem ilyen szép partszakaszt még tényleg nem láttam. A víz csodálatos, a bátrabbak kipróbálhatják az ejtõernyõzést, a vízisizést, valamint a "banánon" csúszkálást. Sajnos az idõ hamar elröpült, így lassan indulhatunk haza. A haza út sem rövidebb, és még egy csodálatos kis faluban is kikötünk, de sajnos csak pár percre. Este nyolc után érünk Kamenába, majd irány a busz és a Levendi Hotel. Elfáradtunk. Vacsora majd pihenés, mert holnap újra útra kelünk.


07. 23. Szombat
Az "Argolis" kirándulás ( 45 euró / fõ )
A reggel szokásosan indul: kelés, kávé, reggeli, és indulás a buszhoz. A busz pontosan fél nyolcra ott van. Nincs teli, ami nem is baj, a csoport egyik felét a pesti buszról ismerjük, a másik felét a tegnapi hajóútról. A mai utunkat részletesen nem is lehet felsorolni, mert egész nap Görögország ókori világában jártunk. Azért néhányat meg említek: Mükéne, Epidaurusz, Korintoszi csatorna, Argos, Nafplion, Mystras, stb. Kora délután, Mükéne után meg álltunk megebédelni. Sült sajt, tatziki, sült krumpli, sör. Majd fojtattuk utunkat sok falun és mûemléken át. Késõ este, 9.-óra elõtt pár perccel értünk vissza. Mivel ma esküvõt tartanak a medence partján vacsora csak kilencig, van, ott, ahol a reggeli szokott lenni. Az otthon maradottak már a kapuban vártak, így egyenesen mehettünk vacsorázni. Fürdés után még lementünk megnézni az esküvõt. A fiatal pár meg engedte, hogy a szálloda vendégek nézhessék, illetve fényképezhessék õket. Késõ éjjel, fáradtan, meggyötörten bujtunk ágyba.

 

07. 24. Vasárnap
Ma Athénba megyünk ( 35 euró / fõ )
Reggeli, kávé, majd 3 8-kor felszállás a buszra. Egy rövid pihenõt tartunk a "90" kávézó-nál. Ahogy beérünk Athénba, már érthetõ miért mondják, hogy ez egy igazi nagyváros. A buszról megnéztük a parlament elõtti õrségváltást, majd a márvány stadiont, a Zappeio parkot, és a 2004 Olimpiára újra üzembe helyezett villamosokat is. A Sygmata tér-en a buszból kiszállva végig nézzük a majd fél órás õrségváltást, ami vasárnaponként díszruhában igazán káprázatos. Ha valaha lesz még lehetõségünk még vissza térünk, mert a hatalmas tömeg miatt nem mindent láttunk. A buszba visszaszállva irány az Akropolisz, amit alig fél óra alatt el is érünk. A belépõket csoportosan vettük meg, majd kiosztás után a csapat szétszéled. A tömegre való tekintettel nem is futunk össze. A márvány lépcsõkõn megfontoltan, lassan haladunk felfelé, mert csúszik és az energiánkat még tartogatni, kell a lefelé való útra is. Az óra 13,30 mutat, most van a nap legmelegebb idõpontja, kb.40 fok árnyékban, ami persze nincs itt fent, ezért a tûzõ napon mi 60 foknak éreztük. A kilátás is csodálatos, de maguk az építészeti remekmûvek egyszerûen leírhatatlan élmények. A múzeumban jól esik a nézelõdés, mert itt nem süt a nap és légkondicionáló is van. Kiérve újra a napra. Hát a meleg az elviselhetetlen. Leérve a bejárathoz leültünk a fa alá a hûsre és fél óra kellet mire észre tértünk. Ez után az Agóra-ba mentünk. Itt aztán lehet vásárolni. Nagyon sok üzlet van. Az elsõbe, egy aranyüzletbe az idegenvezetõ Éva kísért minket be, utána mindenki ment amerre látott. A huszadik üzletben végre találtunk foci mezt( a család legkisebb tagja kérte), majd vásároltunk egy pár apróságot és ajándékot. Egy kis Gyros és üdítõ után a busszal még megnéztünk pár nevezetességet, többek közt Pireusz kikötõjét. Visszafelé útba ejtjük a "90" kávézó-t. Haza érkezve vacsora, fürdés, majd egy kis Úzó a teraszon. ( a nap folyamán szólt az Éva, hogy hazafelé a Macedónokon keresztül megyünk.)

 

07. 25. Hétfõ
Ébredés, kávé, reggeli. Hárman átsétáltunk Konsztantinosz-ba vásárolni, míg az otthon maradottak a tengeri fürdõzést választották. A múltkori próbálkozásunkkor a szupermarket elõtt szálltunk buszra, de nem láttunk a szemünktõl, így az üzletet sem vettük észre. Kár mert szinte minden van. A falut is körbe jártuk pár apróságért. Visszafelé taxival mentünk. ( alku nélkül 4 euró) Fürdés, utána ebéd, szieszta, majd egy kis csomagolás holnapra, majd irány újra a medence. Vacsora után találkoztunk az utazó társainkkal, akik mondták, hogy a buszok jól haladnak, így nem kell sokat várnunk. Este megint pakoltunk egy kicsit majd nyugovóra tértünk.
07. 26. Kedd
Sajnos a nyaralásunk utolsó napjára ébredtünk. A reggeli kávé után lementünk enni. Reggeli után lementünk a medencéhez, mert a számításaink szerint kb. 11-ig még fürödhetünk. Ép elindultunk a szoba felé, mikor szóltak, hogy a busz egy óra múlva itt van. A délelõtt folyamán még kiszaladtunk vásárolni az útra egy kis kenyeret. Lehordtuk a bõröndöket a szálloda elé. Alig telt el 10 perc és a busz már meg is jött. Átmentünk Kamena Vourlá-ba és még felvettünk egy két utast. Majd 1 1 óra pihenõ következett, amit ebédeléssel töltöttünk el. Finom Gyros és hideg sör. A buszhoz vissza térve elindultunk Paraliára. Ott is volt egy óra szabadidõ. Ezek után irány Magyarország. Sokak kérésére a sofõrök megálltak a Thermopülai emlékmûnél. Fényképezés, majd irány a határ.
Viszlát Görögország.

07. 28. Szerda
A sofõrök nagyon jó tempóban vezettek, így az induláshoz képest hamar a Hõsök terén vagyunk. Hát ennyi volt a nyaralás. Jövőre újra útra kelünk.